Plantein

Plantein is een vooruitstrevende organisatie voor persoonlijke seniorenzorg in Zuidwest Friesland. Zo’n 1.250 betrokken medewerkers en ongeveer 850 vrijwilligers verlenen kwalitatief hoogwaardige zorg en ondersteuning aan ongeveer 900 cliënten.

Persoonlijke zorg, passie en professionaliteit zijn belangrijke kernwaarden binnen Plantein. Het leefcomfort sluit zoveel mogelijk aan bij de gewoonten en wensen van elke cliënt.

We bieden wonen, welzijn, zorg en dienstverlening en eerstelijns zorg in moderne voorzieningen. Er zijn drie WoonZorg- en Behandelcentra in Sneek, Joure en Bolsward, een WoonZorgcentrum in Koudum en Zorgwoningen in Balk, Sneek en Joure. Daarnaast verhuurt Plantein woningen aan senioren in een appartementencomplex Floridusstate in Bolsward.

Medewerkers
Bij Plantein werken veel medewerkers met verschillende deskundigheden, zodat wij alle cliënten díe zorg kunnen bieden die past bij hun situatie. Wij werken voortdurend aan de kwaliteit van deze zorg en staan open voor vernieuwingen. Plantein biedt zorg en ondersteuning aan senioren binnen de eigen locaties en aan senioren die nog thuis wonen.

Moderne zorg 
Cliënten worden bij Plantein begeleid in een warme en persoonlijke sfeer.

In moderne voorzieningen kunnen zij terecht voor wonen, zorg, ondersteuning en dienstverlening. Er zijn drie WoonZorg- en Behandelcentra in Sneek, Joure en Bolward, een WoonZorgcentrum in Koudum, en Zorgwoningen in Sneek, Balk en Joure.

Voor cliënten met verschillende soorten van dementie is er psychogeriatrische zorg. Ook bieden wij somatische zorg voor cliënten met lichamelijke beperkingen die moeten revalideren bijvoorbeeld na een operatie of een hersenaandoening,. Dit kan 24 uur per dag zijn of in de vorm van een dagbehandeling. 

 
 

Contact zorginstelling

 
302