Zorgloactie Spaar en Hout, Haarlem

Kleine Houtweg 139, 2012 CG Haarlem

Pro Senectute

Locatie Spaar en Hout kent een lange voorgeschiedenis. In de achttiende en negentiende eeuw was het één van de fraaiste buitenplaatsen tussen de Haarlemmerhout en het Spaarne, waaraan het zijn naam ontleent. De buitenplaats is destijds uitgebreid met twee vleugels waarna op 30 mei 1930 Spaar en Hout als één van de eerste verzorgingshuizen in Nederland werd geopend. Van het drieëneenhalve hectare grote complex is 1200 m² bebouwd. Een poortgebouw ontsluit het karakteristieke park, waarin aan het einde van de oprijlaan het statige hoofdgebouw opdoemt.

In 2000 is het pand een Rijksmonument geworden, evenals het park dat door Leonard Springer ontworpen is en bekend staat om zijn vele stinse planten. Van 2010 tot begin 2012 is de binnenzijde van het pand geheel gerenoveerd. De appartenementen bieden meer comfort en zijn voorzien van nieuw sanitair. Vanuit de entree is nu een prachtige doorkijk naar het Spaarne gerealiseerd en ook het restaurant en de bilbliotheek zijn opgeknapt. 

In het hoofdgebouw zijn 36 appartementen gevestigd en twee logeerkamers voor kortdurende opname van cliënten. Sinds februari 2009 beschikt deze zorglocatie over een vleugel met drie groepswoningen voor 24 psychogeriatrische bewoners. 

De persoonlijke wijze waarop aan de bewoners kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geboden, speelt een belangrijke rol in de warme en welkome sfeer in Spaar en Hout.

Foto's

Pro Senectute Spaar en Hout

Er zijn nog geen beoordelingen op deze woning gegeven.

Schrijf als eerste een beoordeling!

 
Contact aanbieder
237