Woonzorgcentrum Humanitas, Hengelo

Hennepstraat 4, 7552 DN Hengelo

CarintReggeland

Humanitas is een levendig en sfeervol woonzorgcentrum in het zuidoosten van Hengelo. Humanitas ligt dicht bij het centrum van de stad en op ongeveer 700 meter afstand van winkelcentrum Groot Driene. Er zijn goede bus- en treinverbindingen naar de binnenstad en naar omliggende plaatsen.

Er wordt verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg geboden, evenals dagopvang.
Bewoners van het aangrenzende complex woningen “de Korenbuurt” alsmede bewoners in de omliggende wijk kunnen voor aanvullende diensten en voorzieningen terecht in het
woonzorgcentrum. De Korenbuurt is rechtstreeks verbonden met Humanitas.

Woonzorgcentrum Humanitas bestaat uit 103 appartementen, zowel ruime éénkamer- als tweekamerappartementen waarvan een aantal ook geschikt is voor echtparen.
Elk appartement beschikt over een eigen keuken en een eigen sanitaire ruimte.

Er is tevens de mogelijkheid voor een kortdurende opname, daarvoor zijn 3 appartementen volledig ingericht.

Daarnaast zijn er 27 appartementen voor kleinschalig wonen. Deze zijn opgedeeld in drie woongroepen van zes bewoners voor dementerende bewoners
en een woongroep van negen bewoners voor somatische verpleeghuiszorg. De woongroepen bieden de bewoners structuur en geborgenheid in de eigen woning waarbij het huiselijk leven van de bewoners centraal staat. Op de woongroepen wordt gekookt en in regel wordt de maaltijd gezamenlijk genuttigd. Daarnaast maken sommige bewoners gebruik van de faciliteiten in het wooncentrum en kunnen zij deelnemen aan activiteiten.
Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke woonkeuken en een gemeenschappelijke woonkamer. Daarnaast beschikt elke bewoner over een eigen zit-slaapkamer, met een eigen sanitaire ruimte.

Foto's

CarintReggeland Humanitas

Er zijn nog geen beoordelingen op deze woning gegeven.

Schrijf als eerste een beoordeling!

 
Contact aanbieder
237