Woonzorgcentrum Groenhof, Amsterdam

Marnixstraat 210 A, 1016 TK Amsterdam

Stichting Amstelring Groep

Tijdens de sloop van het oude Bernardus en de bouw van Het Nieuwe Bernardus kunnen cliĆ«nten in een tijdelijk woonzorgcentrum wonen. Stadsdeel Centrum heeft daarvoor de Groenmarktkade aangewezen. Het  tijdelijke woonzorgcentrum voor ruim 160 ouderen en ongeveer evenveel medewerkers, heeft de naam Groenhof gekregen.

Het tijdelijke woonzorgcentrum aan de Groenmarktkade is een U-vormig gebouw met binnentuin. Vanuit de binnentuin ziet u de Singelgracht en de Nassaukade. U komt bij de ingang van het gebouw door vanaf de Marnixstraat de Groenmarktkade in te gaan.

Het gebouw
Groenhof is een volwaardig en rolstoeltoegankelijk woonzorgcentrum uitgerust met alle voorzieningen. Direct naast de entree is een gezellig zitje met bankjes. Er zijn 2 internetwerkplekken en u kunt hier een bezoek brengen aan de kapsalon. Verder treft u op de begane grond een combinatie aan van receptie, winkeltje en koffiebuffet. Direct daarnaast komt de counter van het restaurant. Er omheen staan tafels, een biljart en een leestafel. Deze ruimte grenst aan een mooie binnentuin die direct aan de Singelgracht ligt. Direct gekoppeld aan het restaurant zijn ruimten geschikt voor activiteiten, bijeenkomsten en  kerkdiensten. In de middenvleugel komt het Stilteruimte, daarnaast enkele kantoren en ruimtes voor de artsen, fysiotherapie en ergotherapie.
Verder ia er op de begane grond een woongroep voor ouderen met somatische (lichamelijke) klachten. Iedereen heeft daar een eigen zit/slaapkamer en er is een ruime woonkamer die aan de binnentuin ligt. In de binnentuin worden diverse bomen en struiken geplant die nu nog in de tuin van het huidige Bernardus staan en er komen twee terrassen. De binnentuin zal een veilige en beschutte tuin worden waar ook de familie met de bewoners gebruik van kunnen maken. 

Foto's

Osira Groenhof

Er zijn nog geen beoordelingen op deze woning gegeven.

Schrijf als eerste een beoordeling!

 
Contact aanbieder
237