Groespwonen Wolbrantskerkweg, Amsterdam

Wolbrantskerkweg 58a-60g, 1069 DA Amsterdam

Stichting Amstelring Groep

Begin juni 2005 zijn vier groepswoningen voor dementerende ouderen met een beginnende tot vergevorderde dementie aan de Wolbrantskerkweg in Osdorp in gebruik genomen. De woningen liggen aan de rand van het park en vlakbij de tramhalte aan de Tussenmeer. Het zijn de eerste groepswoningen voor dementerende ouderen in een gewone buurt in Amsterdam Nieuw-West. Ze zijn een alternatief voor het klassieke verpleeghuis. In principe kunnen de bewoners tot de rest van hun leven hier blijven wonen.

Het gebouw
De groepswoningen liggen op de 1e t/m de 4e verdieping van het zeven verdiepingen tellende appartementencomplex De Drie Wachters in Osdorp.
In elke groepswoning wonen zes ouderen met een dementie. Een 7e kamer is in elke woning aanwezig als tijdelijke opvang of logeermogelijkheid. Iedere groepswoning heeft een ruime gemeenschappelijke woonkamer met keuken, twee badkamers en drie toiletten. De cliƫnten hebben ieder een eigen zit/slaapkamer, die zij naar eigen smaak kunnen inrichten, rekening houdend met hun aandoening.

Foto's

Osira Groepswoning Wolbrantskerkweg

Er zijn nog geen beoordelingen op deze woning gegeven.

Schrijf als eerste een beoordeling!

 
Contact aanbieder
237