De Beukelaar, Rotterdam

West-Varkenoordseweg 95 en 97, 3074 HK Rotterdam

Laurens

Begin 2013 opent Laurens een nieuwe locatie in Rotterdam Zuid, midden in de  multiculturele wijk Hillesluis. Laurens De Beukelaar wordt ontwikkeld voor ouderen met dementie. In kleinschalige groepen van acht  personen wordt zo veel mogelijk geleefd volgens verschillende leefstijlen en culturen. Naast de Nederlandse cultuur zijn er woongroepen met een  Hindostaanse, Afro-Caribische, Turkse, en Marokkaanse leefstijl.

Die leefstijl gerichte zorg komt duidelijk naar voren in het dagelijks leven. Maaltijden, activiteiten, behandelmethoden, tradities en feesten. Overal wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen en achtergronden van de bewoners. In iedere woongroep verstaan een aantal  medewerkers de moedertaal van de bewoners. Dát noemt Laurens cultuursensitief.

Wonen in een kleinschalige woongroep
De Beukelaar kenmerkt zich door de warme huiselijke sfeer, met veel ruimte voor gezelligheid en ontspanning. De Beukelaar beschikt over een gebedsruimte met een wasruimte  en een buitenterras. Elke bewoner heeft zijn of haar eigen zit/slaapkamer met  eigen sanitair. Op iedere kamer is een breed aanbod aan (culturele) TV- en radiozenders te ontvangen. De bewoners van de woongroep delen een huis-/eetkamer.

Foto's

Laurens De Beukelaar

Er zijn nog geen beoordelingen op deze woning gegeven.

Schrijf als eerste een beoordeling!

 
Contact aanbieder
237