Aafje Reyerheem, Ridderkerk

Torenmolen 1, 2986 GB Ridderkerk

Aafje

Reyerheem is al 25 jaar een begrip in Ridderkerk. ‘Reyer’ verwijst naar Reyerwaard, de naam van de voormalige polder, ‘heem’ is een ander woord voor huis. Het gastvriendelijke Reyerheem beschikt over een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, een druk bezocht seniorenrestaurant en een internetcafé. Daarnaast is er een fysiotherapieruimte en behoort een bezoek aan de kapper tot de mogelijkheden.

Informatie
Kenmerken
Foto's
Behandeling
Routebeschrijving


Er worden weeksluitingen gevierd en er zijn kerkdiensten. Kenmerkend is de mooie tuin met een volière die wordt verzorgd en aangekleed door vrijwilligers. Een bloembak op stahoogte wordt door bewoners zelf bijgehouden. Een overdekte loopbrug is speciaal gemaakt voor bewoners van de aanleunwoningen om makkelijk - op pantoffelafstand – naar Reyerheem te wandelen.

Bewoners en Gasten

In Reyerheem kunnen ouderen terecht voor allerlei vormen van zorg- en dienstverlening. Van lichte ondersteuning tot intensieve zorg. Bewoners en bezoekers voelen zich snel thuis dankzij een betrokken medewerkersgroep. Het seniorenrestaurant is 7 dagen per week een ontmoetingspunt, óók voor buurtbewoners.

Bijzonderheden

Bijna 95% van de medewerkers komt uit Ridderkerk waardoor er veel mogelijk is. Medewerkers komen in hun vrije tijd op bezoek of doen iets leuks met de bewoner(s). De begane grond van Reyerheem is in 2007 verbouwd. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en hierbij wordt waarde gehecht aan de interactie tussen jong en oud. Jongeren worden betrokken bij allerlei activiteiten. Ieder voorjaar fleurt de jeugd het balkon op door de bloembakken te vullen. Reyerheem beschikt ook over een sfeervolle tuin.
 

Foto's

Aafje Reyerheem

Er zijn nog geen beoordelingen op deze woning gegeven.

Schrijf als eerste een beoordeling!

 
Contact aanbieder
237