Twee robot zeehonden voor de Flecke

21-02-2013

De Flecke en de Zorgwoningen Plantein aan de Harddraversweg zijn een bijzonder huisdier rijker. Op dinsdag 19 februari heeft teamleider Maaike Sikkema van WoonZorg- en Behandelcentrum Flecke in Joure een PARO ontvangen uit handen van de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Flecke, de heer Siemonsma. Diezelfde dag werd door de Lyons club van Joure een PARO geschonken aan de Zorgwoningen Plantein aan de Harddraversweg in Joure. “Hiermee gaat een grote wens van ons in vervulling”, zegt Maaike Sikkema.

De PARO is een robot zeehond die reageert op zijn omgeving. Door hem te aaien opent hij zijn ogen, beweegt zijn staart en poten en doet zijn kopje omhoog. Voor mensen met dementie kan het contact met de zeehond een verbazingwekkende uitwerking hebben. Mensen die door de dementie naar binnen gekeerd, agressief of verkrampt zijn, hebben baat bij het aaien en knuffelen van de PARO. Zij ontspannen, beginnen te praten met het beestje en ervaren liefdevolle genegenheid. Het algemeen welbevinden van de cliënt wordt hierdoor positief beïnvloed. Maar ook het contact met de familie en verpleging verbetert.

De Flecke en de zorgwoningen aan de Harddraversweg zijn uitermate blij met deze schenking van  de Stichting Vrienden van de Flecke en de Lyons. Maaike Sikkema: “Het is bijzonder dat wij in deze tijden tot een dergelijke aanschaf over kunnen gaan en deze twee partijen zo’n genereus gebaar wilden doen. De PARO’s krijgen een mooi hok op de afdeling, zodat ze door de cliënten als een echt huisdier ervaren worden. En uiteraard moet er nog een leuke naam voor ze bedacht worden.”

Bron: Overgenomen van www.plantein.nl

 
 

Wellicht ook voor u interessant:

 
259