Spetterende opening De Waterman

04-04-2013

Donderdag 28 maart is appartementencomplex De Waterman in Sneek officieel geopend. Accolade en Zorggroep Plantein vierden dit samen met de bewoners, familieleden van cliënten, de gemeente Súdwest-Fryslân en andere betrokkenen. Het werd letterlijk een spetterende opening.

Een aantal bewoners hadden samen met de bestuurders van Accolade (Jeriça Hartholt) en Plantein (Berend Lugies) en wethouder Gea Akkerman een bijzondere rol. Door water te pompen ontstond er een fontein die steeds hoger werd. Op het hoogste punt kwam er een banner van De Waterman tevoorschijn. Deze banner krijgt na afloop een mooie plek in de centrale hal.

Appartementencomplex De Waterman
In De Waterman zijn 4 kleinschalige zorgwoningen voor 24 cliënten van Plantein en 20 huurappartementen gerealiseerd. Op de begane grond bevinden zich de bergingen en parkeergelegenheid. De 4 zorgwoningen liggen op de eerste en tweede verdieping en zijn verhuurd door Plantein. Op de daarboven gelegen woonlagen zijn 20 royale huurappartementen voor senioren gerealiseerd. Deze appartementen zijn door Accolade verhuurd. De bouw heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd en verliep voorspoedig.

Een prominente plek
De Waterman is een bijzonder gebouw met een markante uitstraling. Het project is tot stand gekomen in een mooie en bijzondere samenwerking met Plantein. In de gevel zit een grote hoeveelheid glas; dit is een ware blikvanger.

De Waterman ligt op een prominente plek;op de kruising van de Lemmerweg en de rondweg van Sneek. De Waterman vormt hierdoor als het ware de entree van de stad Sneek. De bouw van de Waterman is het eerste project van het plan Waterstad in Sneek.

Bron: Overgenomen van www.plantein.nl

 
 

Wellicht ook voor u interessant:

 
259