Rijkere ouderen maken geld op

25-02-2013

Veel ouderen zijn bezig om hun vermogen op te souperen om te voorkomen dat ze extra moeten bijdragen aan de zorg in een verzorgingshuis.
Sinds 1 januari betalen ouderen met spaargeld of een eigen huis meer voor een plek in een verzorgingshuis, dan ouderen die geen eigen vermogen hebben.
De ouderenbond ANBO is er niet principieel op tegen dat vermogende ouderen meer betalen dan mensen die geen geld hebben. Wel is het zuur dat meer betalen niet leidt tot betere zorg, zegt directeur Den Haan van de ANBO.
Zuster huren
Bij de ANBO komen de laatste maanden veel verontruste telefoontjes binnen. Volgens Den Haan is er soms zelfs sprake van paniek. De waarde van een eigen huis telt mee bij het vaststellen van de eigen bijdrage, terwijl mensen dat geld niet vrij kunnen besteden.
De ANBO geeft ouderen het advies om niet al hun geld op te maken, omdat ze dan later mogelijk iets tekort komen.
Volgens de ANBO kiezen steeds meer vermogende ouderen ervoor om zelf zorg in te kopen. Ze gaan niet meer naar een verpleeghuis, maar huren met een groepje een zuster in. "Dan kun je zelf bepalen wanneer je gewassen wilt worden en wat je wilt eten."

Bron: Overgenomen van www.nos.nl

 
 

Wellicht ook voor u interessant:

 
259