NPO-bijeenkomsten over de toekomst van de ouderenzorg groot succes

12-04-2013

De lezing van Hannie van Leeuwen over de toekomst van de ouderenzorg bracht in de regio Zuid-Holland tot nog toe rond de 1300 ouderen op de been. Bij de diverse NPO-bijeenkomsten stelt zij actuele thema’s aan de kaak zoals de terugtredende rol van de overheid. Arie Slob regelt de logistiek: "Met prikkelende stellingen zet Hannie van Leeuwen de aanwezigen aan het denken en zorgt ze voor een beter doordachte thematiek.

PCOB-secretaris Arie Slob, in zijn functie in de regio Zuid-Holland ook betrokken bij ouderenbonden ANBO en KBO, zorgt dat Hannie van Leeuwen op de juiste tijd en plaats haar verhaal kan doen. Op vrijwillige basis rijdt Slob haar naar verschillende bijeenkomsten die de regionale afdelingen van de ouderenbonden in de regio Zuid-Holland organiseren over de toekomst van de ouderenzorg. "We zijn inmiddels op de helft van de vijftien bijeenkomsten die worden georganiseerd voor de leden van de ouderenbonden."
Ambassadeur

Na een lange politieke carrière is Hannie van Leeuwen tegenwoordig commissielid van het NPO. Slob vindt haar in die hoedanigheid een echte ambassadeur van het ouderenbeleid. "Haar politieke achtergrond speelt daarbij geen rol. Hannie behartigt de belangen van ouderen en zet haar publiek aan het denken. Een van de vragen die ze stelt is: 'Spaart u voor uzelf of voor uw kinderen?' en geeft daarbij het voorbeeld dat de overheid niet verantwoordelijk is voor het feit dat zij haar kousen niet zo gemakkelijk meer kan aantrekken."
Wordt vervolgd ...

Slob is enthousiast over de opkomst en sfeer van de bijeenkomsten. "Er wordt na de lezing van Van Leeuwen gretig gebruikgemaakt van de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De discussies die daaruit ontstaan zorgen voor een meer doordachte thematiek. Ook doen we tijdens de bijeenkomsten veel contacten op met mensen die we anders niet bereiken."

De volgende bijeenkomsten over de toekomst van de ouderenzorg zijn gepland op:

    11 april 2013 in Katwijk
    24 mei 2013 in Westland
    30 september 2013 in Giessenlanden
    24 oktober 2013 in Leiderdorp
    31 oktober 2013 Westvoorne 

De verwachting is dat er nog meer bijeenkomsten zullen volgen. De ouderenbonden zorgen voor veel publiciteit in de lokale media van de regio waar de bijeenkomsten plaatsvinden.

Bron: Overgenomen van www.nationaalprogrammaouderenzorg.nl

 
 

Wellicht ook voor u interessant:

 
259