Helft zorgverleners ontevreden over contract

12-04-2013

Bijna de helft van de werkers in de zorg is niet tevreden met het contract dat ze hebben. Tweederde is tevreden over het werk en eenderde over het loon.Dat blijkt uit een peiling van  de website Monsterboard en de stichting Loonwijzer over de loonontwikkeling.

Loon gelijk gebleven
Het gemiddeld bruto uurloon bleef in de gezondheidszorg met 16,90 euro in 2012 gelijk ten opzichte van 2011. Het inkomensverschil tussen mannen en vrouwen is tien procent. Er zijn 1581 zorgprofessionals ondervraagd uit alle  sectoren van de zorg. Van hen is 12 procent laag opegeleid, 49 gemiddeld en 39 hoog. Bijna 40 procent is werkzaam in een organisatie met meer dan 500 werknemers.

Iets minder tevreden
Ruim 66 procent zegt tevreden te zijn met haar of zijn baan. Vorig jaar was dat 70 procent. Rikke Wivel, Senior Marketing Director Benelux bij Monsterboard.nl: 'Ondanks de recessie zijn de lonen in de gezondheidszorg stabiel gebleven. We zien wel dat werknemers minder tevreden zijn over verschillende aspecten van hun werk en een toename van werknemers die open staan voor een nieuwe baan.'

Eindejaarsbonussen
Vorig jaar kreeg 37 procent van de medewerkers in de zorg een eindejaarsbonus. Slecht twee  procent deelde mee in de winst en twee procent ontving een 13e maand. Prestatiebonussen zijn niet gangbaar in de zorg: slechts twee procent van de medewerkers ontving in 2012 een prestatiebonus. In de  IT sector en de inanciĆ«le sector komen dergelijke  bonussen bijna tien keer zo vaak voor.

Bron: Overgenomen van www.zorgvisie.nl

 
 

Wellicht ook voor u interessant:

 
259