Eerste appartementen verhuurt in Buytenhaghe

16-08-2013

In woonzorgcentrum Buytenhaghe in Zoetermeer zijn de eerste vier appartementen verhuurd in het kader van scheiden van wonen en zorg. De eerste huurster is mevrouw van Noort-Middeldorp. Zij tekende enkele weken geleden in aanwezigheid van locatiemanager Angela Kunne haar huurcontract.

Mevrouw huurt een appartement in Buytenhaghe en ontvangt van de medewerkers van Buytenhaghe de zorg die ze nodig heeft. Inmiddels zijn in Buytenhaghe vier appartementen verhuurd.  In het najaar komen nog een aantal huurappartementen in dit woonzorgcentrum beschikbaar.

 
Scheiden van wonen en zorg
Dat in Buytenhaghe inmiddels appartementen te huur zijn, heeft te maken met besluiten vanuit het Kabinet. In het najaar van 2012 heeft het Kabinet Rutte II bekend gemaakt dat het Scheiden van wonen en zorg (SWZ) versneld wil doorvoeren voor mensen met een ZorgZwaartePakket (ZZP) 1 tot en met 4. Per 1 januari 2013 is dat ingegaan voor nieuwe cliënten met een ZZP 1 of 2. Zij kunnen niet meer op grond van de AWBZ komen wonen in een verzorgingshuis. Zij moeten huur gaan betalen en eventueel benodigde zorg zelf ‘inkopen’.

 
Nieuwe cliënten
Voor nieuwe cliënten die na 1 januari 2013 graag in een beschutte woonomgeving willen wonen gaat het Scheiden van wonen en zorg gelden. Indien nieuwe cliënten met een ‘lichte’ zorgvraag een indicatie krijgen betreft dit een indicatie voor thuiszorg. Zij krijgen geen indicatie meer voor verblijf. Indien een dergelijke cliënt niet meer thuis maar in een beschutte woonomgeving wil wonen dient de cliënt zelf te betalen voor wonen (huur of koop), welzijn, voeding en schoonmaak. Vierstroom wil deze cliënten naast een huurappartement ook een zorgpakket op maat aanbieden.

 
Andere locaties
De nieuwe huurders in Buytenhaghe zijn de eerste personen die binnen een locatie van Vierstroom komen wonen onder deze condities. Vierstroom heeft al haar locaties doorgelicht en gekeken naar de toekomstbestendigheid ten aanzien van scheiden van wonen en zorg. Indien binnen andere locaties appartementen vrij komen en er geen mensen meer op de wachtlijst staan met een indicatie van voor 1 januari 2013, wordt ook daar gekeken of appartementen verhuurd kunnen worden.

Bron:  Overgenomen van www.vierstroom.nl

 
 

Wellicht ook voor u interessant:

 
259